Ispraćena martovska klasa

VIDEO K9: U Centru Ministarstva odbrane Novi Sad svečano su ispraćeni kandidati na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, u martovskom uputnom roku.

0
19

Devojkama i mladićima, koji su danas u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad potpisali ugovore za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, u martovskom uputnom roku čestitao je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

“Danas, na odsluženje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire upućujemo ukupno 18 kandidata, od čega 15 momaka i tri devojke, koji su ispunili sve propisane uslove. Ja im čestitam i želim da u narednih šest meseci steknu što više znanja i iskustva koja će im značiti bilo da se opredele za poziv profesionalnog vojnika ili da obavljaju druge civilne poslove”, izjavio je Crnobarac.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj će mesec i po biti u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.

Obuka za rezervne oficire realizuje se dva puta godišnje, u Vojnoj akademiji u Beogradu. Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, kandidati svakog meseca primaju novčane nadoknade, a nakon toga mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Potpukovnik Dragan Dimoski, načelnik CMO Novi Sad, je pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku, što je moguće učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama Pošta Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.