Isplata stare devizne štednje od 1. juna

Isplata ovogodišnje dospele rate stare devizne štednje počeće u ponedeljak, 1. juna, na šalterima Evrobanke (Eurobank), koja je zvanični agent Vlade Srbije u isplati tog dela javnog duga, saopštila je ta banka.

386

Evrobanka je omogućila vlasnicima računa hartija od vrednosti da u filijalama te banke mogu dati Nalog za prenos dospele rate stare devizne štednje serije A2015 na štedni račun.

Davanjem naloga za prenos, sredstva će već nakon 31. maja biti automatski preneta na štedni račun i po želji klijenta slobodna za raspolaganje ili dalju štednju.

Pri podizanju rate stare devizne štednje, potrebno je da klijent (vlasnik ili ovlašćeno lice) priloži potvrdu o stanju na računu u Centralnom registru hartija od vrednosti (CRHoV) i važeću ličnu ispravu.

Klijenti, koji prethodnih godina nisu dolazili u banku, mogu besplatnim pozivom na telefon 0800 1111 44 dobiti sve informacije u vezi s podizanjem dospelih obveznica za 2015. godinu.

Eurobank je svim zainteresovanim građanima omogućila da i posredstvom internet stranice https://www.eurobank.rs/stanovnistvo/stednja.117.html dobiju odgovore na sva pitanja od savetnika za štednju, kao i dodatne informacije koje se odnose na isplatu stare devizne štednje.

Isplata stare devizne štednje počela je 2002. godine i trajaće do 2016. godine. Obveznicama stare devizne štednje Republike Srbije trguje se na Beogradskoj berzi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.