Ispit humanosti za Iskru, studenti PMF-a u humanitarnoj akciji

Studenti Prirodno matematičkog fakulteta su po 43 put praktični deo jednog svog ispita pretvorili u tematski događaj, koji će 31. decembra biti humanitarnog karaktera.

0
364

Desetak studenata sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta praktični deo svog ispita Animacija i logistika u turizmu pretvorili su u tematsko-humanirani događaj tokom kojeg će prikupljati pomoć za organizaciju “Transplant heroji”.

Ovoga puta novac će biti upućen petnaestomesečnoj Iskri Radosavljević, koja se trenutno nalazi na postoperativnom oporavku u italijanskom gradu Bergamu.

“Sam tematski događaj je humanitarnog karaktera, tako da pozivamo sve građane da se odazovu. Cena ulaznice je 1000 dinara, a u samu cenu ulaznice ulazi večera koja se sastoji od tri ganga – predjela, glavnog jela i dezerta. Samu večeru će pripremati gastronomi, a ono na šta smo mi posebno ponosni jeste to što će to biti jela koja su nagrađivana na takmičenjima”, rekla je Nina Vukašinović, studentkinja ovog departmana.

Ovo humanitarno veče biće održano na Ribarcu 31. januara. Do sada se, kako kaže Vukašinović, javio veliki broj zainteresovanih humanih ljudi koji žele da pomognu maloj Iskri, ali i da ujedno probaju specijalete naših mladih kuvara.

“Samo veče će se sastojati od više performansa, biće uključena magija, imaćemo plesnu grupu koja će imati dva performansa, zatim pantomimu, glumu i slično, tako da će celo veče biti ispunjeno. Na kraju večeri se organizuje tombola, gde će oni sa najviše sreće i dobiti neku lepu nagradu”, navela je Vukašinović.

Humanitarne akcije nas, kako je istakla, uvek spajaju ka istom cilju, a to je pomoć drugome. Za potrebne namirnica ove večeri pobrinule su se Kulinarska federacija Srbije, Kulinarska asocijacija šefova kuhinja, kao i Kulinarska asocijacija Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.