Iseljena porodica Ninić

VIDEO K9: Jutros se odigravala prava drama u centru Novog Sada. Policija, vatrogasci i bravar nenajavljeno su obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati i prinudno iselili ovu novosadsku porodicu. Tom prilikom je, prenose lokalni mediji, vlasnici stana povređen ručni zglob.

0
234

Posle pet bezuspešnih pokušaja prinudnog iseljenja porodice Ninić iz stana u Tanurdžićevoj palati u Ulici Modene, policija je uz prisustvo vatrogasaca i bravara jutros obila stan i iselila porodicu.

Prema pisanju portala mojnovisad.com, nakon dužeg obijanja vrata i uklanjanja stvari kojima je zabarikadirala ulaz, policija i vatrogasci su ušli u stan u kom se Slobodanka Ninić zaključala u jednoj od soba i pretila da će se zapaliti benzinom, zbog čega su vatrogasci vodom polili hodnik. Bio je prisutan i pregovarački tim koji je započeo pregovore.

Ninić se povremeno pojavljivala i na prozoru i pretila da će skočiti, ali se na kraju ipak predala policiji, iznešena je iz stana i odvezena kolima hitne pomoći.

Potom su u stan su ušli izvršitelji i počeli da iznose stvari. U međuvremenu su se ispred Modene 1 pojavili i aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom”, ali je iseljenje do tada već bilo obavljeno.

Pema pisanju portala 021.rs, zdravstvena dokumentacija pokazuje da je, prilikom izbacivanja iz stana, Slobodanki Ninić danas polomljen zglob. Nju policajci nisu tukli i vukli, ali je povrede zadobila prilikom njihovog upada, kada su vrata pala na nju. U Kiničkom centru Vojvodine su za 021.rs naveli da je ona zadobila lakše telesne povrede, da je zbrinuta i posle dijagnostike puštena na kućno lečenje.

Novosadskoj javnosti poznat je slučaj porodice Ninić koja je pre više od deset godina podigla bankarski kredit kako bi kupila troiposoban stan od sto kvadratnih metara u ulici Modene.

Finansijski problemi su počeli nakon što je Slobodanka obolela od karcinoma, zbog čega su kasnili sa ratama i kredit je dospeo na naplatu. Porodica je banci vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra.

Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, Ninićevi su podneli krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora i tvrde da banka nema pravo da im oduzme stan, jer je sud, kako kažu, doneo presudu da pola stana pripada Slobodanki, te da je mogla da bude prodata samo polovina koja se vodila na njenog muža, kao nosioca kredita. (021.rs, mojnovisad.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.