IRIŽANI DOBIJAJU OBILAZNICU?

647

(VIDEO K9) Poslednja nezgoda, kada je kamion skrenuvši sa puta uleteo u kuću u Irigu, bila je kap koja je prelila čašu. Vlada Vojvodine odlučila je da podrži zahteve građana Iriga i izgradi  tunel kroz Frušku goru i obilaznice oko ovog mesta. Ovaj višedeceijski problem tako će konačno biti rešen.  

 
Najkritičnijih deo novog puta od Novog Sada do Rume postao je prioritet pokrajinske Vlade.  Ipunjena su tri od četiri zahteva građana, a očekuje se i da projekat izgradnje  tunela i obilaznice oko Iriga bude uskoro izvodljiv. Fakultet tehničkih nauka u sledećih 10 dana izradiće elaborat o najpovoljnijim načinima poboljšanja saobraćajne signalizacije.
 
Srbija je dobila uveravanja da bi kineska Eksim banka kreditirala  projekat. Vlada Vojvodine  u  kratkom roku dostavila je projektni zadatak  kako treba da izgleda ovaj putni pravac. Više kineskih delegacija izvođača već je obišlo predloženu trasu.
 
Pregovore sa kineskim izvođačima mogli bi da se završe do sredine oktobra dodao  je Bugarski. Novi put bi kretao od Mišeluka stom trasom kojom ide i danas. Na prvoj lakat krivini na usponu ka Iriškom vencu u tunel, koji bi bio dug 3.300 metara, sa dve tube, izašao bi sa desne strane kod Iriga i spojio se sa putem prema Rumi.Za izgradnju ove putne infrastrukture planiran je iznos od oko 150 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.