Interventna privela sekretara “Zajedno” Mladena Cvijetića u Novom Sadu

Sekretar Gradskog odbora "Zajedno" Mladen Cvijetić priveden je danas u Novom Sadu bez ikakvog obrazloženja, kažu u ovoj stranci.

0
59

Kako za 021.rs kaže kopredsednik stranke Radivoje Jovović, on je odveden u policijsku stanicu u Kralja Petra i rečeno mu je da će, ukoliko danas ne bude saslušan, biti zadržan u pritvoru na Klisi.

“Prišla su mu dva policajca interventne policije i rekli ‘hajde sa nama’ bez adekvatnog pozdrava, bez upućivanja na bilo kakav pravni osnov privođenja u stanicu. Samo su rekli ‘ti nam trebaš’ tako se obrativši njemu, insistirajući na tome da se neki sudski postupci vode protiv Mladena, što nije sporno. Oni se vode, ali mi očekujemo da oni pravnosnažno budu odbačeni”, ističe i dodaje da im nije saopšten konkretan pravni osnov po kom je priveden Cvijetić.

Navodi da su naknadno saznali da je slučaj nejasan i da je reč o “nekakvoj optužbi za krivično delo o kojoj Mladen nikad nije obavešten”.

Jovović kaže da će angažovati advokata, jer je reč o “protivpravnom i protivproceduralnom privođenju” aktiviste.

Jovović poziva sve aktiviste i solidarne građane da se u 14 časova okupe ispred zgrade Osnovnog suda kako bi pružili podršku Cvijetiću. Kako podseća, hapšenje se dešava uoči protesta “Srbija protiv nasilja” u Novom Sadu.

Podsetimo, Cvijetić je jedan od aktivista koji su privedeni u martu na Šodrošu. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.