Internet priče i propaganda

VIDEO K9: Predsednik Evroatlantskog saveta Srbije Dragan Šormaz komentarisao je snimak ,,srpske mame’’ koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama i tom prilikom istakao da je reč o propagandi protiv ulaska Srbije u EU a sve u cilju širenja antievropskog raspoloženja u Srbiji.

0
12

Snimak ,,srpske mame” koja je navodno u Nemačkoj platila kaznu jer je odbila da sinu obuče haljinicu, među glavnim temama je na društvenim mrežama, ali ne zbog situacije u kojoj se ona, kako kaže, našla, već zbog sumnje da je snimak lažan.

Kako kaže, platila je kaznu 263 evra i rešila da se vrati u Srbiju. Član Glavnog odbora SNS-a Dragan Šormaz objavio je na tviteru da je „srpska mama iz Nemačke“ u stvari Ruskinja, zaposlena u ruskom Humanitarnom centru u Nišu.

Kako je došao do tih informacija i kako se ovaj slučaj dalje razvijao pitali smo Dragana Šormaza.

Ko je zaista žena sa snimka, pouzdano se još uvek ne zna, ali internet korisnici mahom su po gestikulaciji zaključili da je priča lažna. Snimci koji kruže internetom imaju značajnu ulogu jer su autentični i publika im veruje, ističu sociolozi.

Drugo što dodaje autentičnost je to što iza takvih snimaka stoje obični ljudi i to dobija na važnosti. Kontekst ovog snimka je svakako Evroprajd, zaključuju sociolozi i smatraju da će u narednom periodu još biti sličnih snimaka koji će najviše uticati na mlade koji još uvek nemaju jasan stav po tom pitanju. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.