Interaktivna predstava o ekstremizmu u Novosadskom pozorištu

Interaktivna pozorišna predstava "Nežnost, poslednja reč sveta - dnevnik zajednice o ekstremizmu" biće izvedena u Novosadskom pozorištu u ponedeljak, 4. decembra.

0
36

Ova predstava propituje esktremizam i uzroke, pokušava da pronikne u proces radikalizacije kojim mladi ljudi bivaju posebno pogođeni, a otvara i pitanja femicida, islamofobije i ksenofobije, kao i sveprisutnog nasilja.

Predstava će upitati publiku važna pitanja o strahovima i potrebi za pripadanjem, o “našima” i “njihovima”, o tome šta ćemo sutra uraditi drugačije.

Nastala je iz višemesečnog dramskog, istraživačkog procesa sa grupom mladih ljudi. Kroz ovaj proces, putem diskusija, dramskih vežbi, i različitih tehnika primenjenog pozorišta, učesnici u procesu su propitali sopstvene vrednosti, i aktivno usmeravali tok nastajanja same predstave.

Prethodno će beogradska publika premijerno gledati predstavu 29. novembra u 20 sati u Domu omladine Beograda (sala Amerikana).

Voditelji ovog zanimljivog procesa i autori predstave su Demir Mekić, Jelena Vuksanović i Branka Bajić Jovanov, dok su izvođači i koautori Hana Beštić, Igor Vesović, Kristina Dorić, Sara Dragićević, Mina Čolić, Sara Mansour, Lazar Osmokrović/Igor Milikić. 

Muziku je radila Maja Ćurčić, dok je za dizajn zadužen Nebojša Petrović.

Ulaz na predstavu je slobodan. Nastala je u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava, uz podršku Fondacije Konrad Adenauer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.