Intenzivno hranjenje ribe

VIDEO K9: Vremenske prilike danas ne pogoduju ribolovcima, ali najavljen prestanak padavina tokom vikenda, nagoveštava da će biti uslova za dobar ulov.

0
471

Došlo je doba godine kada se riba intenzivno hrani, ali neće biti lako pronaći je, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Dunav će biti u blagom porastu tokom ovog vikenda, što je dobro za ribu. Čim je blagi porast, možemo očekivati dobru aktivnost ribe. Grabljivice su sada intenzivno počele da se hrane, pa će to trajati negde do kraja oktobra. Možemo očekivati nekakve ulove smuđa, som još nije legao, može se ići i na soma, štukino vreme tek dolazi”, kaže Dušan Jovanović iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Ribolovački savez Vojvodine je za kupce dozvola pripremio edukativni kalendar za narednu godinu, na kojem su predstavljena nova pravila u ribolovu.

“Naravno ovde su i nova pravila i eto za vašu ribolovačku informaciju, pored svake ribe je napisana kazna koliko iznosi ako se ta riba ulovi, ako je ispod mere. Ako je u mrestu onda je 6500 po primerku. Ako je prekobrojna na primer za ove nezaštićene vrste, videćete obična crvenperka, a kazna za njih je 100 dinara po primerku. Plaća se za prekomerni ulov”, kaže Jovanović. 

Kazne za prekomerni ulov biće naplaćene za posedovanje više od 5 kilograma ribe u mreži. Pored pravila, kalendar sadrži i mesečeve mene i prognozu ribolova, koja predviđa kojim danima će riba pecati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.