Intenzivnija borba protiv ilegalnih taksista

VIDEO K9: Novi Sad je formirao radnu grupu posvećenu iznalaženju rešenja za problem ilegalnih taksista, čime je, nakon dugog niza godina, započela intenzivnija borba za legalizaciju ovog vida saobraćajnog prevoza u gradu i prigradskim naseljima.

0
399

Problem ilegalnih taksista u Novom Sadu postoji godinama, a u poslednje vreme grad je počeo intenzivniju kampanju za rešavanje ovog probčema.

U Red taksiju kažu na nikad više nije bilo nelegalnih taksista nego danas.

“Pod tim nelegalnim taksistima mi mislimo prvenstveno na te linijske taksi vozače koji dolaze iz drugih gradova i mesta, koji ovde nama uzimaju stranke, da kažemo, ispred nosa, kojije potpuno nelegalan vid taksiranja, jer ni zakon ne predviđa linijski taksi”, rekao je Miodrag Grandić, direktor Crvenog i Red taxija.

“Gledanje kroz prste” nelegalnim taksistima uzrokovalo je, kaže Grandić da i brojni legalni taksisti počnu da se bave ovakvim vidom taksiranja, jer im se to, naravno isplati ukoliko nema posledica.

“Prošle nedelje, za pohvalu, ispekcija je imala akciju i, sad ne znam tačno da li je šest, sedam vozila oduzeto, to jest, skinute su im tablice i imam obećanje od ispekcije, komunalne policije, da će se ta akcija nastaviti, što je nama jako bitno”, istakao je Grandić.

Kako sad stvari stoje, bez suzbijanja nelegalnih taksista, legalni taksisti trpe, prema njegovim rečima, ogromne posledice. Osim toga što uzimaju dobar deo prihoda od njih, nelegalni taksi vozači potencijalno ugrožavaju i bezbednost putnika bez ikakve odgovornosti, upozorio je Grandić.

“I moram jednu stvar reći, koja je istinita. Ni jedan grad u Srbiji nema toliki broj tih linijskih taksista kao Novi Sad. U Beogradu to ne postoji, znate, to se seče u Beogradu u korenu, kako se pojavi, tako ga odmah saseku i ne dozvoljavaju da se uopšte i razvije. To je sad kod nas veliki problem jer ih ima mnogo”, naveo je Grandić.

Novina u Red taksiju je, istakao je Grandić, i to da svi taksisti ovog udruženja pohađaju školu stranih jezika koju su organizovali u svojim prostorijama zbog sve veće zainteresovanosti njihovih klijenata.

Legalni taksisti ulažu u svoj posao i on treba da im se i isplati, što je teško pod ovakvim uslovima nelojalne i nelegalne konkurencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.