Inkluzivna regata na Begeju

VIDEO K9: Proteklog vikenda u okolini Zrenjanina je održana inkluzivna regata, koja je okupila osobe sa invaliditetom iz nekoliko udruženja, ali i njihove prijatelje i saradnike iz drugih udruženja.

0
55

Protekle subote, u organizaciji Udruženja paraplegičara Banata, održana je još jedna inkluzivna regata, koja je okupila osobe sa invaliditetom iz nekoliko udruženja, ali i njihove prijatelje i saradnike iz drugih udruženja.

Prisutni su uživali u vožnji rekom od prevodnice u Kleku do kupališta u Žitištu i nazad.

Velikoj većini učesnika, bar kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, ovo je bio prvi direktan susret i plovidba ovim delom reke Begej.

Regata je bila prilika i da celokupna zajednica vidi da uz odgovarajuću pristupačnost reka Begej, ali i mnoge druge reke, mogu biti dostupne svima bez obzira na invalidnost ili neku drugu različitost.

Udruženje paraplegičara Banata se više od 35 godina bori za prava i kvalitetniji život osoba sa invaliditetom i pristupačije okruženje.

Tako je i nastao projekat „Reka nas spaja“, kojim ukazuju da priča o inkluziji i pristupačnosti treba da se primenjuje i na reke, jezera, ribnjake, jer to pospešuje ne samo kvalitet, vidljivost i zdraviji život osoba sa invaliditetom, nego i celokupnog društva.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.