Inicijative za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

VIDEO K9: Sugrađani i pravna lica pozvani su da dostave svoje obrazložene predloge za dodelu najviših gradskih priznanja - Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Grada Novog Sada za 2020. godinu.

4

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine Grada Novog Sada pozvala je fizička i pravna lica da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2020. godinu.


Oktobarsku nagradu grad dodeljuje građaninu ili grupi građana povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti.

Novembarska povelja je društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25.
novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.


Rok za podnošenje inicijative za dodelu Oktobarska nagrade je 15. septembar, a za Novembarsku povelju 1. oktobra ove godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.