Inicijative za Novembarsku povelju do 1. oktobra

VIDEO K9: Gradska Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja počela je sa prikupljanjem inicijativa za dodelu Novembarske povelje za 2024.

0
7


“Gradska Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja pozvala je sve zainteresovane da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2024. godinu.”

Inicijative za dodelu Novembarske povelje mogu podneti sugrađanke i sugrađani, kao i pravna lica, preduzeća, ustanove, organizacije i drugi oblici organizovanja građana, državni organi i organe lokalne samouprave.

Novembarsku povelju Grad dodeljuje kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

“Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport i druge delatnosti.”

Ovo visoko gradsko priznanje se dodeljuje i za humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelje podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada do 1. oktobra, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.