Inicijative za Februarsku nagradu do 31. decembra

VIDEO K9: Iz Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja Skupštine Novog Sada podsećaju da je 31. decembar rok za podnošenje inicijativa za dobitnike Februarske nagrade.

0
90

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada pozvala je građane, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije i udruženja, kao i državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu inicijative za  dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Februarsku nagradu Grad Novi Sad dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća Novosađana koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada, 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Obrazložene inicijative za dodelu Februarske nagrade za 2019. godinu mogu se podneti Komisiji, u Ulici Žarka Zrenjanina br. 2, do utorka, 31. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.