Inicijativa za spomen obeležja u gradu

VIDEO K9: O inicijativama građana za postavljanje Spomen- ploče u Kisaču i jedne skulpture u Novom Sadu, biće zatraženo mišljenje JP „Urbanizam“, odlučili su danas članovi Saveta za kulturu i informisanje Skupštine Novog Sada.

0
21

Za inicijativu za postavljanje spomen- ploče doktoru Mihalu Marčoku u Kisaču koju su podenli Branko Predojević i Miloš Prodanović iz ovog mesta, kao i inicijativa Fondacije „Mali Princ“ za postavljanje skulpture Čovek jelen u Limanskom parku, Savet za kulturu i informisanje odlučio je da potraži mišljenje stručnjaka iz Urbanizma.

U obrazloženju inicijative za spomen- ploču u Kisaču navedeno je da je ona podnešena u znak zahvalnosti pokojnom dr Mihalu Marčoku, koji je pola svog radnog veka u ovoj ambulanti predano i savesno lečio meštane ovog naselja, profesionalno obavljao svoj posao, a nesebičnu pažnju bolesnima pružao je čak i u ratnim uslovima.

Incijativa Fondacije Mali princ, koja postoji već dve decenije, a čiji su osnivači bračni par iz Ženeve, želi da u godini kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture, u novosadskom Limanskom parku, u blizini Kreativne četvrti, postavi skulpturu Čovek jelen, vajara Nikole Zarića, koji svojom umetničkom, ali i ličnom biografijom povezuje Novi Sad sa Evropom. O ovim inicijativama će, kako je saopšteno, Savet za kulturu i informisanje odlučivati nakon pribavljanja stručnog mišljenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.