Inicijativa za produženje vaučera

VIDEO K9: Udruženje „Moja Srbija“ iz Beograda uputilo je inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, da donese odluku o produženju važenja ovogodišnjih vaučera za odmor u Srbiji do 20. decembra.

0
18

U Udruženju Moja Srbija navode da zbog uvođenja vanrednog stanja mnogi građani nisu mogli da iskoriste svoje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom marta, aprila ili maja.

Mnogi ugostitelji u ovom periodu rasprodali su svoje smeštajne kapacitete do 20. novembra do kada i važe ovogodišnji vaučeri, a građani nisu bili u mogućnosti da promene termine svojih rezervacija.

S obzirom na to da su vaučeri vezani za ime smeštajnog objekta i da svaki građanin može samo jednom u toku godine da konkuriše za ovu subvenciju, putnici, koji su planirali da iskoriste svoj odmor tokom proleća, ostali su uskraćeni za ove pogodnosti.

Akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji pokazla se tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, a prema rečima Milana Ristića, predsednika Udruženja Moja Srbija, produžetak akcije za mesec dana, tokom kojeg bi građani mogli da iskoriste neiskorišćeni vaučeri iz perioda vanredne situacije, takođe bi pomogao i ugostiteljima da popune svoje kapacitete do kraja godine, a domaći turizam dobio bi dodatni priliv novca pa bi ova privredna grana još uspešnije završila tekuću godinu, zaključio je Ristić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.