Inicijativa CK13 “Za slobodne prostore”

VIDEO K9: Zajednica okupljena oko Crne kuće u potrazi je novim prostorom, s obzirom da im svakodnevno preti iseljenje iz onog u kom deluju. Stoga su, u okviru proslave 16. rođendana Crne kuće, formirali formirali Inicijativu "Za slobodne prostore".

0
57

Zajednica okupljena oko Crne kuće formirala je Inicijativu “Za slobodne prostore” i time započela kampanju za potragom novog nezavisnog prostora u kojem će nastaviti svoje aktivnosti, s obzir na to da im svakodnovno preti iseljenje iz mesta u kojem se trenutno nalaze.

Crna kuća trenutno okuplja, podržava i povezuje više od 10 udruženja i kolektiva koje baštine vrednosti solidarnosti, ravnopravnosti, odgovornosti, transparentnosti, pravednosti, antifašizma, feminizma, volonterizma, nespecizma. Kuću svakodnevno koriste i brojne druge organizacije i inicijative, u potrazi za društvenim, umetničkim i političkim alternativima. Ovo mesto je, takođe, siguran prostor za ranjive i marginalizovane grupe.

Pod krovom Crne kuće realizuje se seminari, razgovori, tribine, radionice, izložbe, koncerti, pozorišne predstave, performansi, promocije knjiga, festivale, projekcije filmova, radio, biblioteka, izdavaštvo, priprema i distribucija besplatnih obroka ugroženima, veganske večere, volonterske akcije i benefit događaji, podsetio je Prodanović.

Crna kuća je, podsetimo, nastala  2007. godine na temelju potrebe da se u Novom Sadu stvori siguran prostor za slobodu udruživanja i delovanja mnogih inicijativa, udruženja i kolektiva. Izbacivanje jednih, kako kažu, znači izbacinje svih koji dele iste vredneosti, te su stoga u potrazi za novim prostorom u kome će, kako kažu, nastaviti sa radom u punom kapacitetu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.