Infrastrukturni problemi Novosađana

VIDEO K9: U Skupštini Novog Sada sugrađani su se danas obraćali članovima Komisije za predstavke i predloge na sednici koja nije održana u uobičajenom terminu prve srede u mesecu 1. februara zbog proslave Dana grada.

0
101

Svoje probleme Komisiji za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada danas su neposredno izneli jedan sugrađanin i grupa sugrađana, a vezane za infrastrukturne probleme.

Grupa sugrađana iz ulice Mikole Kočiša i okolnih, Nevesinjske, Drinske, Prištinske, Ledinačke i Luja Braja, obratili su se predstavkom koja se odnosi na zajedničke probleme žitelja ovog dela Novog Sada.

Navode da su se i ranije, pet godina unazad, sa ovim problemima obraćali Komisiji, ali bez uspeha u njihovom rešavanju.

Razmatrana je i predstavka predstavnika stambene zajednice iz Dunavske 23 koji ukazuju na problem stare i oštećene kaldrme u njihovom pasažu zbog čega je u poslednjih nekoliko meseci, kako navode, povređeno nekoliko prolaznika.

U odgovoru na ranije podnetu predstavku sugrađanki iz Futoga koji se odnosio na nepostojanje kanalizacione mreže u Ulici Stevana Šijačkog, prema navodima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, u toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije otpadnih voda na teritoriji MZ „Futog“ od Ulice Branka Radičevića do Atara 19 u Veterniku, čime je obuhvaćeno 16 ulica, među kojima je i Stevana Šijačkog te će, nakon što projektna dokumentacija bude u potpunosti završena, biti stvoreni uslovi da se u budžetu Grada obezbede potrebna sredstva za realizaciju ove investicije, čime će taj problem biti rešen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.