Infrastruktura Železnice: Ne penjite se na vagone

"Infrastruktura železnice Srbije" apeluje na sve, a posebno na najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

0
353

Trinaestogodišnji dečak je juče prilikom penjanja na vagone na ranžirnoj stanici u Makišu, doživeo strujni udar i teško je povređen. On i još jedan dečak penjali su se na vagone kako bi se fotografisali.

Zbog još jednog nesrećnog slučaja, “Infrastruktura železnice Srbije” ponovo upozorava da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti. Zbog njene izuzetno velike snage do strujnog udara može da dođe i ako se uđe u strujno kolo, koje može biti čak i nekoliko metara udaljeno od same kontaktne mreže.

Posledice takvog strujnog udara najčešće su tragične, a godišnje na taj način život izgube tri do četiri, najčešće mlade osobe.

Poslednjih godina često se mladi penju na putničke i teretne vagone duž srpskih pruga kako bi se fotografisali, i gotovo po pravilu takvi slučajevi završavaju se strujnim udarom, a posledice budu najtragičnije, upozorava se u saopštenju.

“Infrastruktura železnice Srbije”, kako se navodi, sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da se ovakve nesreće ne događaju, ali i pored znakova upozorenja i obezbeđenja železničkih objekata, neophodno je da se pravila poštuju i da se shvate sve opasnosti od penjanja na vagone, kako bi se izbegle tragične posledice i mladi sačuvali svoje živote. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.