Informisanje nacionalnih manjina

VIDEO K9: Danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti.

88

U Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas su uručeni ugovori vredni 312 miliona dinara za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti.

Resorna pokrajinska sekretarka Dragana Milošević tom prilikom je navela da su, kao i prethodnih godina, uručeni ugovori za 22 lista koja izdaje devet izdavačkih kuća – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Direktor Novinsko-izdavačke ustanove „Libertatea“ Niku Čobanu zahvalio se u ime devet izdavačkih kuća na jezicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, ističući da bi bez ovog vida podrške njihov opstanak bio ugrožen i da je partnerski odnos države veoma bitan u očuvanju nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.