Informatika: Uskoro stižu opomene

VIDEO K9: Javno komunalno preduzeće Informatika od prošle godine dva puta godišnje šalje opomene zbog neizmirenih dugovanja za objedinjenu naplatu, dok je, podsećaju u ovom preduzeću, nekada to bilo mnogo češće. Nove opomene biće poslate krajem ovog meseca, kažu u Infomratici.

0
776

“Možemo da najavimo da će krajem marta građani koji imaju dugovanja u periodu od 2016. godine dobiti opomene i ovim putem ih obaveštavamo da obrate pažnju na to da izmire ta svoja dugovanja, kako bi izbegli nepotrebne troškove, to stalno ponavljamo, nepotrebne troškove tužbi i zvršitelja. Znači, ukoliko su u mogućnosti, da obrate pažnju na rok za izmirenje po opomeni i na taj način izbegnu te nepotrebne troškove”, rekla je Mirjana Beronja, portparol JKP Informatika.

Novosađani inače jesu redovne platiše, jer je, prema podacima koje smo dobili u Informatici, naplativost računa na mesečnom nivou 60%, dok na godišnjem novi to iznosi čak 90%. Beronja kaže da se često dešava i da građani propuste plaćanje jednog računa, tako da i ako dobiju opomenu, to ne znači da je obuhvaćen ceo period za koji je opomena poslata, kaže Beronja.

“Važno je takođe da naglasimo da od pre dve godine, opomene se šalju na adrese prebivališta vlasnika stana tako da isto ne bi došlo do nesporazuma, vlasnici više stanova bi isto trebalo da obrate pažnju na šifru prostora, jer moguće je da se opomena odnosi na prostor u kome ne živi sam vlasnik, nego korisnik stambenog prostora”, navela je Beronja.

Beronja navodi da se informacije o dugovanjima Informatici mogu, osim na računu, proveriti na sajtu Informatike www.nsinfo.co.rs, ili putem mobilne aplikacije “Moji računi”, ako i lično na šalterima Informatike.

U ovom preduzeću podsećaju i da su rok za plaćanje računa pomerili sa 20. na 28. dan u mesecu, čime su, kako navodi Beronja, izašli u susret penzionerima i najugroženijim korisnicima, kao i onima koji imaju prihode nakon 20. u mesecu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.