Informatika šalje opomene pred tužbu

VIDEO K9: Javno komunalno preduzeće Informatika saopštilo je da će početkom iduće sedmice početi sa podelom opomena pred utuženje za neizmirena dugovanja za period od oktobra 2016. do maja 2017. godine.

0
1152

Početkom sledeće nedelje JKP Informatika će poslati opomene na ime dugovanja za komunalno-stambene usluge, za period oktobar 2016 – maj 2017. godine, kada su fizička lica u pitanju. Za pravna lica opomene će biti poslate početkom novembra.

Korisnici sa prebivalištem van Novog Sada će biti opomenuti krajem novembra, a tuženi u drugoj polovini decembra.

Ukoliko neki korisnik ima zaključen sporazum o isplati duga i poštuje ga, neće biti opomena, napominju u Informatici.

“Rok za plaćanje po opomeni je 10.10.2017. godine, te ovim putem obaveštavamo naše korisnike da ukoliko imaju dugovanje na ime komunalno stambenih usluga i ukoliko su u mogućnosti, izmire svoje dugovanje u predviđenom roku, kako bi izbegli nepotrebne i dodatne troškove tužbi.”

Takođe, u Informatici podsećaju korisnike da je Skupština grada donela odluku o odobravanju otpisa pripadajuće kamate zaključno sa danom isplate glavnice korisnicima komunalnih usluga, koji svoje obaveze izmiruju putem objedinjene naplate komunalno-stambenih usluga, a koji imaju neizmirena potraživanja za usluge za period od 1. januara 2008. godine do 31. marta 2017. godine, pod uslovom da isplate glavnicu neizmirenog potraživanja u celosti i troškove prinudne naplate najkasnije do 30. novembra 2017. godine.

Kako napominju, odobreno je zaključenje sporazuma o izmirenju glavnice neizmirenog potraživanja u celosti i troškova prinudne naplate sa JKP „Informatika“ Novi Sad.

Informatika takođe apeluje na svoje korisnike da ukoliko imaju neizmerena dugovanja, provere svoje račune i strukturu duga, i da ne čekaju krajnji rok, jer nakon određenog roka za izmirenje dugovanja JKP Informatika više neće moći da pravi ustupke kad je u pitanju otpis kamate, navodi se u saopštenju ovog gradskoj javno-komunalnog preduzeća.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.