“Informatika” osposobljava sistem

VIDEO K9: Javnokomunalno preduzeće Informatika saopštilo je da su njihove službe pokrenule novi sistem i da će građani od sutra moći da plaćaju račune na njihovim šalterima. Serveri Informatike pretrpeli su možda i najveći hakerski napad na baze podataka u Srbiji o čemu još uvek nema detaljnih objašnjena nadležnih.

0
28

Nadeležne službe novosadskog JKP „Informatika“ su uspele da pokrenu novi sistem i rade na osposobljavanju gradskih službi, saopšteno je iz tog preduzeća.

Od sutra će naplatna mesta „Informatike“ nastaviti sa radom i na njima će biti moguće plaćanje računa objedinjene naplate i ostalih uplata kao i do sada.

Sa radom nastavlja i Uprava za urbanizam i građani će moci da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju zbog prekida u radu, a do kraja nedelje ce ponovo biti pušten u rad i video nadzor grada Novog Sada.

U saopštenju stoji i da Grad i Informatika, ulažu sve raspoložive resursi da se uspostavi kontrola i na ostalim delovima informacionog sistema koji je od nedelje u prekidu zbog velikog hakerskog napada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.