“Informatika” brine samo o objedinjenoj naplati

VIDEO K9: JKP "Informatika" u svom sistemu objedinjene naplate bavi se samo obradom podataka vezanih za račune gradskih preduzeća koja su u tom sistemu i ni na koji način ne utiče na te cene, kao ni na kvalitet usluga koje ona pružaju, pojasnila je Svetlana Sudžum iz "Informatike" u emisiji Otvoreni ekran.

414

Odlukom donetom na osnovu Zakona o komunalnim delatnostima, JKP Informatika poverena je objedinjena za svoj i račun sada gradskih javno-komunalnih preduzeća – Novosadse toplane, Vodovoda i kanalizacije, Čistoće, Stana, kao i EPS-a, podsetila je pomoćnica direktora za pravne i opšte poslove “Informatike”.

“Pored tih pružalaca usluga, u sistemu objedinjene naplate pod istim uslovima, to moram da naglasim, postoji još 126 pružalaca usluga koji pružaju usluge u skladu sa ugovorima o nalogu, koji regulišu postupak naplate tih komunalnih usluga”, navela je Sudžum.

Odlukom o objedinjenoj naplati, naglasila je Sudžum, regulisani su poslovi i evidencije “Informatike” za čije su redovno ažuriranje zadužene službe ovog preduzeća.

“Tako da je jako bitno da sve evidencije budu odrađene onako kako treba, ali što se tiče tih evidencija, tu je dragocena pomoć svih građana Novog Sada, korisnika komunalno-stambenih usluga, jer svaka promena koja se dešava kod korisnika, bitno je da se prijavi”, navela je Sudžum.

I zakon i Odluka o objedinjenoj naplati propisuju određene rokove, navela je Sudžum, pa je važno i eventualne prigovore na bilo koji rad nekog javnog preduzeća iz sistema objedinjene naplate uložiti u roku od 8 dana od izdavanja računa.

Osam dana nakon toga ima i “Informatika” za svoj odgovor.

“Mi u tom roku moramo da konsultujemo i ta javna preduzeća i sve službe u Informatici, kako bismo utvrdili činjenično stanje i probali da rešimo problem, ako je moguće i damo odgovor strankama. Ukoliko je to nemoguće, mi onda moramo da uputimo građane na komunalna preduzeća koja pružaju usluge i na taj način da rešimo taj problem do kojeg je došlo”, pojasnila je Sudžum.

Sudžum je istakla da JKP “Informatika” ne utiče na formiranje cena niti cenovnike za pružene usluge, koje posebnim odlukama utvrđuju odbornici u Skupštini grada za svako javno-komunalno preduzeće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.