Info centar: Sve informacije za akademce na jednom mestu

VIDEO K9: Novosadski univerzitet dobio je Info centar koji se nalazi u Asistenskom domu na Bulevaru cara Lazara broj 5. Ovaj centar objedinio je nekoliko službi koje su važne za studente i buduće akademce, ne samo novosadskog, nego i subotičkog, zrenjaninskog i somborskog univerziteta.

545

U sastavu Info centra Univerziteta su službe za odnose sa javnošću, služba za protokol, služba za podršku studentima sa invaliditetom, za razvoj karijere umesto dosadašnjeg centra i Alumni klub koji će okupiti one koji su nekada studirali na nekom od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu sa ciljem da se uključe u aktivnosti Univerziteta.

“Ovaj centar je važan za Rektorat Univerziteta, ali mnogo više za institucije u sastavu Univerziteta, pre svega za one čije sedište nije u Novom Sadu. Mi želimo ovde da predstavimo institucije i njihove i studijske programe nezavisno od toga da li su locirani ovde u okviru kampusa ili ne. Mislimo da svi moraju imati jednaku šansu i jednaku pažnju”, istakao je prof. dr Dušan Nikolić, rektor UNS-a.

Prostor centra je uređen i priveden nameni iz sopstvenih sredstava, enterijer je projektovao student arhitekture, a radove je uradio ekonom Rektorata, naglasio je Nikolić.

“Ovo nije veliki projekat, nešto što govori o velikim novčanim sredstvima, ali jeste jedna dobrodošlica, jedna dobra informacija, jeste jedna želja da se odagnaju svi strahovi, nedoumice. I ta jedna dobra, topla politika i u narednim godinama biće jedno od obeležja ne samo Univerziteta, nego i Studentskog centra, SKC-a, a i nas koji smo odgovorni za tu javnu politiku”, naveo je prof. dr Zoran Milošević, sekretar za visoko obrazovanje APV.

Dobra ideja i zajedničko delovanje svih onih koji su usmereni na studente načinila je da se Info centar osnuje i da se u središte pažnje stavi upravo student kao pojedinac i studenti kao mladi ljudi kojima je potrebna podrška kroz školovanje, naveo je Milošević.

“Deo studenskog standarda, Studenski centar Novi Sad zajedno sa Univerzitetom je učestvovao u ovom projektu tako što smo ustupili prostoriju i kroz tehnički deo pomogli realizaciji, ne u finasijskom smislu, ali u iskrenom i lepom projektu”, rekao je Zoran Martinović, direktor Studenskog centra Novog Sada.

Novina Info centra je i suvenirnica koja je nedostajala Univerzitetu, a gde će biti prodavani upotrebni predmeti koji nose obeležje Univerziteta u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.