Inficirana deca kod izabranog lekara

VIDEO K9: Dete zaraženo virusom korona na pregled treba da se javi svom izabranom lekaru, saopšteno je iz Doma zdravlja "Novi Sad" koji je objavio uputstvo za slučaj kada se dete zarazi kovidom.

0
16

S obzirom na to da je primećeno da je sve veći broj dece sa simptomima izazvanim virusom korona, iz Doma zdravlja Novi Sad saopšteno je da roditelji, odnosno staratelji takvu decu vode na pregled svojim izabranim lekarima.

Klinička slika dece obolele od kovid infekcije, navode iz Doma zdravlja, najčešće nije teška i prolazi sa blagim simptomima kijavice.

Veliki broj dece je tzv. “kontak” – to su ona deca, odnosno, osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa obolelim 48 časovapre oboljevanja ili 14 dana nakon pojave simptoma.

Iz Doma zdravlja je saopšteno da deca – kontakti koja nemaju simptome ne treba da se testiraju i treba da su u izolaciji 14 dana te da se, ako tokom samoizolacije nisu imala simtome, po isteku 14 dana vraćaju u kolektiv bez testiranja.

Pri zakazivanju pregleda, pacijenti su dužni da daju informaciju da su kovid pozitivni, ako su već obavili samoinicijativno testiranje, kako bi bili pregledani u izolaciji.

Testiranje na kovid virus, po nalogu lekara, obavlja se u objektu „Jovan Jovanović Zmaj” Doma zdravlja “Novi Sad”,  ulaz broj 5 u starom delu zgrade, svakim radnim danom od 7 do 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.