“Incident” na Pravnom fakultetu

VIDEO K9: Na Pravnom fakultetu tokom manifestacije "Dan otvorenih vrata" dogodio se pucanj koji je buduće brucoše odveo u stvarni svet prava, pravde i zakona i na taj način ih je suočio sa situacijom koja će možda biti njihov svakodnevni život, ukoliko se odluče da diplomiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

0
4068

“Evo sada želimo da vam prikažemo u kojoj sve situaciji može da se nađe diplomirani pravnik”, izjavio je dr Bojan Tubić, prodekan na Pravnom fakultetu.

Ubistvo nije bilo stvarno, na svu sreću, ali je simulacija ubistva studenta veoma uspešno prezentovala situacije iz života koje se dešavaju i kada mora da reaguje niz državnih organa kako bi pravda bila zadovoljena. Na licu mesta simuliranog ubistva bila je policija, javni tužilac, forenzičari, kasnije i advokat, a to su sve poslovi koje diplomirani pravnici mogu da rade kada završe Pravni fakultet.

“U situaciji na tržišitu u kojoj se nalazimo, važno je da zna da neko ko sutra upiše fakultet može da nađe posao, da će da bude konkurentan. I mi ćemo danas vežbom “Dana otvorenih vrata” pokazati u kojim sve ulogama diplomirani pravnik može da se nađe samo u krivično-pravnom aspektu”, rekao je Milan Milutin, asistent na Pravnom fakultetu.

Maturanti su na najbolji način upoznati sa onim što ih čeka u naredne četiri godine studiranja. Krivično pravo je oblast koja je najdinamičnija i zato je baš ona izabrana da se praktično prikaže budućim akademcima na manifestaciji “Dan otvorenih vrata”.

“Biće uviđaj iza krivičnog dela ubistva, biće saslušanje okrivljenog, biće, naravno, glavni pretres, a imaćemo i ono što je naša prevashodna funkcija, teorijski pristup. Biće predavanje profesora Ristivojevića na temu nužne odbrane i simulacija postupka izdavanja dozvole za držanje oružja”, naveo je Milutin.

Prodekan za međunarodnu saradnju maturantima je objasnio i to da će svoje školovanje na trećoj ili četvrtoj godini, ukoliko budu želeli, moći da provedu i u inostranstvu, na nekih 30 fakulteta sa koliko novosadski Prvani fakultet sarađuje, a potom da diplomiraju na matičnom ili nastave master studije, ili da se zaposle .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.