Incident na ponovljenim izborima u Novom Sadu

VIDEO K9: Na juče ponovljenim izborima za predsednika Srbije na tri biračka mesta, u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu, ubedljivo najviše glaslova imao je Aleksandar Vučić, saopštila je CRTA, posmatračka misija "Građani na straži". Prema njihovim navodima, izlazlost je bila nešto veća od 35%, a na biračkom mestu u Novom Sadu zabeležen je incident.

2160

Na biračkim mestima na kojima su ponovljeni izbori, a to je u Novom Sadu, Trsteniku i u Leskovcu, pravo glasa imalo je skoro deset hiljada građana, a prema podacima CRTE izlaznost je bila 35%.

Prema istom izvoru, Aleksandar Vučić osvojio je najviše glasova 2.468. Zatim slede Saša Janković 461, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 211, Vojislav Šešelj 82, Vuk Jeremić 55, Boško Obradović 43, Saša Radulović 27, Aleksandar Popović 21, Nenad Čanak 15, Milan Stamatović 15 i Miroslav Parović 11.

Broj nevažećih listića je bio 38.

Prema pisanju lokalnih medija, na biračkom mestu 178 u Srednjoj ekonomskoj školi “Svetozar Miletić” u Ulici Narodnih heroja u Novom Sadu zabeležen je incident kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biralište i htele da glasaju, ali im to nije bilo dozvoljeno jer nisu upisani u birački spisak, pa su napustili biračko mesto.

Takođe, tokom dana ispred istog biračkog mesta u Novom Sadu primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju, dok je u Leskovcu zabeležen jedan slučaj glasanja umesto druge osobe, navela je CRTA.

Podsetimo, glasanje na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku ponovljeno je na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača, čije je prigovore ranije odbila Republička izborna komisija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here