In memoriam – Branislav Lončar

VIDEO K9: Protekle nedelje na godišnjicu smrti Branislava Lončara, dugogodišnjeg reprezentativca i selektora streljačke reprezentacije Jugoslavije, u Novom Sadu su se okupila velika imena domaćeg sporta i njegovi lični prijatelji.

14

Tom prilikom prisetili su se njegovih sportskih uspeha, ali i doprinosa razvoju srpskog i jugoslovenskog streljaštva.

O Branislavu Lončaru, popularnom “Lokiju”, na godišnjicu njegove smrti, govorili su Aranka Binder, bivša srpska sportistkinja koja se takmičla u streljaštvu, sportski novinar Jovan Tanurdžić i drugi.

Branislav Lončar je nacionalnog sportskog priznanja i dobitnik brojnih društvenih i sportskih nagrada. Obavljao je i niz društvenih funkcija u sportu. Između ostalog bio je i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine.

Veliki doprinos razvoju srpskog i jugoslovenskog streljaštva Branislav Lončar je dao i kao trener Streljačkog društva Novi Sad 1790 i selektor nacionalnog tima. Bio je učitelj mnogih osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih medalja.

Lončar je rođen 19. novembra 1937. godine u Karađorđevu, a od 1961. živeo je u Novom Sadu. Streljaštvom je počeo da se bavi sa 11 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.