Imunizacija u podstandardskim naseljima

VIDEO K9: Crveni krst Srbije je za 29 gradova i opština u Srbiji obezbedio porodične higijenske pakete pomoći podstandardskim naseljima prilikom prijave za imunizaciju, od kojih je Novom Sadu isporučeno 700.

0
10

U okviru programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pružili su podršku u realizaciji projekta u oblasti informisanja, prevencije i imunizacije građana protiv COVID-19 u podstandardskim naseljima na teritoriji Grada Novog Sada.

U saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta od 15. do 28. juna isporučeno ukupno 700 paketa sa higijenskim i dezinfekcionim sredstvima u naseljima Veliki rit, Adice, Šangaj, Depresija i Bangladeš, a podeljen je i materijal sa osnovnim informacijama o procesu vakcinacije.

Grad Novi Sad je obezbedio autobus koji je u saradnji sa Domom zdravlja adaptiran u mobilni punkt za imunizaciju u ovim naseljima, a vakcinisano je 92 lica i revakcinisano njih 57.

Mobilni tim Grada Novog Sada i volonterka Ujedinjenih nacija za razvoj su obišli naselja i u razgovoru sa stanovnicima promovisali važnost imunizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.