Ima li nade za stanovnike Depresije?

VIDEO K9: Ispred Gradske kuce danas je odrzan protestni skup SOLIDARNOST SA STANARIMA DEPRESIJE , u organizaciji novosadskih nevladinih organizacija i inicijativa gradjana.

494

Skupu je, pored žitelja naselja Depresija, prisusustvovalo i oko stotinu gradjana Novog Sada, a mogli su se videti i transparenti u znak podrske – Solidarnost sa komšijama i Ljudi ispred profita.

Predstavnike žitelja Depresije i Nezavisnog drstva novinara Vojvodine primio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za pravna pitanja Miroje Jovanović. Razgovarao je sa njima i pored ostalog naglasio da grad Novi Sad ima prvoklasni interes da stanovnici pomenutog naselja ne budu iseljeni .

Privatni izvršitelji već su iselili dve barake , a 3. avgusta bez krova nad glavom ostao je Vukašin Despotović.

Pomoćnik gradonačelnika Miroje Jovanović je rekao žiteljima Depresije da ih , ukoliko im sudski izvršitelj dođe na vrata , odmah obaveste, a nadležni će reagovati i svim pravnim i faktičkim radnjama pokušati da spreče iseljenje, a ako bude potrebno, o tome će obavestiti i policiju. Napomenuo je stanarima baraka da vode računa da neka treća lica, koja ranije nisu stanovala u ovom naselju , ne stupe u posed ili uzurpiraju bilo koja prava sadašnjih žitelja Depresije. Jovanović je na kraju istakao da se ne protivi otklanjanju štetnih posledica protivzakonitog iseljenja, što bi eventualno moglo ukljuciti postupak privremenog vraćanja iseljenih u njihove domove .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.