Ilić: Što duže čekamo izbore, sve se više mrcvarimo

VIDEO K9: Nova Srbija i Srpska napredna stranka na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima nastupaju zajedno. Tim povodom, Nova Srbija održala je konvenciju u Novom Sadu, a konvenciji su prisustvovali i predstavnici Srpske napredne stranke.

695

“Vojvodina ima šansu” slogan je predstojeće kampanje za pokrajinske izbore koalicije Nove Srbije i Srpske napredne stranke.

To znači da Vojvodina ima dobru šansu, prvenstveno kada je reč o ekonomiji. Na dobre prilike u pokrajini utiče i stabilnost čitave Srbije, keže Velimir Ilić. On ističe da je problem to što u Srbiji postoji dvovlašće, odnosno što postoji potpuna odbojnost između pokrajinske i republičke vlade. Zbog toga su u pokrajini kako keže Ilić, problemi brojni.

“Mnogo se pričalo, a malo se radilo. Selo mje slabo, slab razvoj poljoprivrede, uništeni su prerađivački kapaciteti u poljoprivredi. Treba pokrenuti firme koje su nekad radile, a Novi Sad je nekada bio jak privredni centar gde se nekada radilo i gradilo, asad je to dosta stalo”, rekao je Ilić.

Iz Nove Srbije podsećaju da je Vojvodina nekada bila regija koja je imala jaku proizvođačku i prerađivačku industriju, a sada je došlo do toga da se pokrajini pomaže, da je privreda na izdisaju, a problemi se samo gomilaju.

“Evo godinama već ne mogu da se očiste ti kanali, da se reši vodosnabdevanje ili navodnjavanje. Nezgodno je sada, prenešene su nadležnosti i Vojvodina i Srbija nemaju tu saradnju kako bi se zajednički odradili poslovi”, kaže Ilić.

Izbori u lokalnim zajednicama i u pokrajini biće održani krajem decembra, odnosno u vreme kada ističu mandati lokalnim vlastima, kažu Srpskoj naprednoj stranci. To će biti prilika da se građani izjasne o radu onih koji su vodili opštine i gradove, ali i pokrajinsku administraciju. To će ujedno, kako kažu, biti i prilika da se promene političke okolnosti u Srbiji, s obzirom da veoma loš odnos pojedinih nivoa vlasti.

“Vojvođanski rebalans je jedno veliko mrtvo slovo na papiru, jer nema investicija, Pokrajinska vlada je potpuno zatvorena i ne sarađuje sa republičkom. Sve to što mi govorimo građani će moći da vrednuju na predstojećim izborima u decembru”, rekao je Igor Mirović.

Mirović je rekao da će se koalicija boriti za prvenstveno ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta i radnih i industrijskih zona. Ekonosmki razvoj vojvodine jedan je od najvažnijih stubova koalicije nove srpbije i naprednjaka, a ciljevi koje imaju su prema njihovim rečima, krajnje realni.

“Poboljšati infrastrukturu, naoričto infrastrukturu na selu. Seljak će da učini sve, ali on nema novac da sam napravi potrebnu infrastrukturu tamo gde mora država da pomogne”, ističe Velimir Ilić.

On dodaje i da vlast u pojkrajini nikada nije ni tražila novac za neke infrastrukturne projekte, već je većinom smatrala da to može i sama da uradi. Zbog toga i Velimir ilić izbore očekuje što pre, jer kako kaže, što duže čekamo, sve se više mrcvarimo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.