Igra senki, mirisa i svetla

VIDEO K9: Organizaciji Gradić festa, ove godine pridružilo se i Udruženje UGRIP, koje priprema program koji do sada nije bio deo ovakvih manifestacija.

0
406

UGRIPI već uveliko pripremaju zanimljive ture, kojima će tokom trajanja Gradić festa, od 1. do 3. septembra, imati prilike da se priključe svi učesnici i posetioci festivala.

“Biće jako interesantno i nešto što do sada još ni mi nismo napravili, a radi se o tome da će prvi punkt biti zapravo jedna vrsta kreativne radionice, odnosno ture u kojoj će se prijavljivati ljudi koji su inače učesnici samog festivala i posetioci tako što će biti to objavljeno preko samog sajta uličnisvirači.com i preko našeg veb sajta i preko same stranice na fejsbuku, a zapravo poenta priče je u tome, ostavićemo gledaoce u tom smislu da malo razmišljaju o tome šta će se zapravo desiti, a daćemo samo malo nekog štofa, a to je da zapravo ta jedna povorka koja će se dešavati iz grada, koja bude nadzemna, zapravo će se jednog momenta pretvoriti u podzemnu turu u kojoj će svi oni koji su učesnici te ture imati zapravo da osete legende pomoću svojih čula, tako da će biti zapravo igre i senki i svetla i mirisa”, kažeLeon Šurbanović, iz udruženja UGRIP.

32 člana UGRIP-a priprema se da prikaže retrospektivu događaja koji su se dešavali na Petrovaradinskoj tvrđavi i u njenom podzemlju.

“Drugi punkt na kojem ćemo se predstaviti zapravo biće naša prezentacija koju smo do sada već više desetina puta uradili. Radi se o tome da ćemo predstaviti naše udruženje i sve što smo radili u poslednje tri godine. Zapravo radi se o tome da ćemo sve te akcije naših tih 60 tona smeća koje smo izbacili iz podzemlja, pa smo počeli da se angažujemo i oko nadzemlja, tako da ćemo to sve opet dokumentovati i slikom i video klipovima, gde će oratori imati prilike da predstave samo udruženje, naše ciljeve i tako dalje i treći punkt biće jedna mala izložba koja će se desiti u Beogradskoj kapiji, a ta izložba biće od naših eminentnih i oficijalnih fotografa Branka Vujkova, Miloša Pavkova i Zorana Ješića, koji su to sve svojim budnim okom ispratili poslednje tri godine”, naveo je Šurbanović.

UGRIPI će organizovati i niz radionica, kao i nagradnu igru za posetioce, a zbog ograničenog broja mesta po turi, prijave će biti obavezne.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.