“Igorovi dani” od 25. aprila u SNP-u

VIDEO K9: U Srpskom narodnom pozorištu će, od 25. do 29. aprila, biti organizovana manifestacija "Igorovi dani", posvećena rano preminulom umetniku Igoru Vuku Torbici.

0
19

Srpsko narodno pozorište treću godinu organizuje manifestaciju „Igorovi dani“, od 25. do 29. aprila, posvećenu rano preminulom umetniku Igoru Vuku Torbici.

Tokom ova četiri dana publika će imati priliku da gleda predstave „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta u Beogradu, „Bakhe“Narodnog pozorišta iz Bitolja, „Projekcija predstave: Priče iz bečke šume“ Gradskog dramskog kazališta Gavella, kao i „Don Žuan“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Takođe, biće upriličen i razgovor o stvaralaštvu Igora Vuka Torbice koji će okupiti njegove prijatelje, saradnike i poštovaoce njegovog rada.

Osnivač manifestacije, glumac Milovan Filipović, kaže da su „Igorovi dani“ u prethodne dve godine pokazali koliko je njegovo stvaralaštvo vredno i da su njegove predstave i dalje vrednosno najkvalitetnije u našim teatrima. Igorovi dani su postali važan događaj koji čuva nasleđe Igora Vuka Torbice i njegovu umetnost, a koji okuplja ljude iz različitih delova regiona, omogućavajući im da dele svoje ideje, iskustva i strast prema umetnosti, dodao je Filipović. Sve predstave biće održane na sceni „Pera Dobrinović“, a ulaznice se mogu kupiti onlajn, putem sajta Srpskog narodnog pozorišta ili na blagajni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.