I znakovni jezik na sajtu grada

VIDEO K9: Rezultat nedavnog osnivanja Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji namenjenog osobama sa invaliditetom su i informacije na sajtu Grada Novog Sada koje su dostupne i na znakovnom jeziku.

0
19

Servis podrške u mobilnosti i komunikaciji namenjen osobama sa invaliditetom, osnovan je sa ciljem da se poveća dostupnost usluga, informacija i komunikacija.

Novi Sad, Beograd i gradske opštine Vračar i Savski venac uspostavili su saradnju potpisivanjem Sporazuma o uspostavljanju međuopštinske saradnje kroz koju je obezbeđena razmena iskustava i dobre prakse čime se unapređuje primena principa dobre uprave i podizanja nivoa socijalne uključenosti osoba sa invaliditetom, kao i stvaranja jednakih mogućnosti za sve, saopšteno je iz Gradske uprave.

U okviru projekta, nabavljena je tehnička oprema za potrebe rada Servisa, a ostvarenju postavljenog projektnog cilja, doprinela je aktivnost izrade veb sajta Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji. Veb sajt pruža informacije od značaja za osobe sa invaliditetom za svaki grad i opštinu pojedinačno, na znakovnom jeziku i u zvučnom formatu, što ga čini jedinstvenim u Srbiji.

Sajt www.servispodrske.rs omogućava većem broju osoba sa invaliditetom da se informiše na pristupačan način o aktuelnostima i pravima koje imaju, a od 16. decembra servisne informacije na srpskom znakovnom jeziku se mogu naći i na sajtu Grada Novog Sada, čime je omogućena bolja dostupnost informacija za gluve osobe koje srpski znakovni jezik koriste kao svoj prvi jezik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.