I u Evropi nova pravila političkog oglašavanja na “Tviteru”

Tviter je najavio da će i u Evropi od 11. marta važiti njihova nova pravila za političko oglašavanje, koja je inače uveo tokom unutarstranačkih izbora u SAD.

188

To praktično znači da svako može videti oglase postavljene na Tviteru za koje je dato odobrenje partiji ili kandidatu na Tviterovom Centru za transparentnost oglasa, sa svim potrebnim detaljima.

To će, prenosi Rojters, omogućiti korisnicima da lakše identifikuju oglase za političke kampanje kao i da vide ko ih je platio.

Ova nova pravila dolaze pre veoma važnih izbora za Evropski parlament u maju, zbog straha od ruske kampanje za dezinformisanje biračkog tela preko društvenih mreža.

Društvene mreže kao što su Tviter i Fejsbuk pod pritiskom su da učine više u borbi protiv lažnih vesti i širenja ekstremizma i propagande na internetu, a Evropska unija je sve više zabrinuta zbog uloge Rusije.

„Tviter“ uverava korisnike da će svoju politiku u oglašavanju političkih kampanja primenjivati i u Indiji i Australiji, koje će takođe uskoro na birališta.

Ove mere preduzimaju se posle reagovanja na navodno mešanje Rusije tokom američke predsedničke kampanje 2016. godine, kada su „Fejsbuk“, „Tviter“ i „Gugl“ pronašli na svojim sajtovima sadržaje za koje se sumnja da su ih finansirali ruski interesni krugovi, što je Rusija u više navrata negirala. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.