I u 2018. popusti za porodice sa troje i više dece

VIDEO K9: Grad Novi Sad nastaviće i u narednoj godini da finansijski podržava porodice sa troje i više dece, ukoliko ova odluka koju je predložio Savet za socijalnu zaštitu i društvenu brigu odeci i porodici bude usvojena na sutrašnjoj sednici skupštine grada.

1314

Prema Predlogu pravo na umanjenje ostvaruju porodice sa troje i više dece, do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26. godine života, i to čiji članovi imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

Pravo na umanjenje, kako je navedeno u Predlogu odluke, ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju JKP “Novosadska toplana”, JKP “Vodovod i kanalizacija” i JKP “Čistoća”, a naplaćuje ih JKP “Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga, objašnjeno je na sednici, utvrđuje se u visini od 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

 

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, najkasnije do 25. januara 2018. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.