I u 2018. popusti za porodice sa troje i više dece

VIDEO K9: Grad Novi Sad nastaviće i u narednoj godini da finansijski podržava porodice sa troje i više dece, ukoliko ova odluka koju je predložio Savet za socijalnu zaštitu i društvenu brigu odeci i porodici bude usvojena na sutrašnjoj sednici skupštine grada.

0
1364

Prema Predlogu pravo na umanjenje ostvaruju porodice sa troje i više dece, do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26. godine života, i to čiji članovi imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

Pravo na umanjenje, kako je navedeno u Predlogu odluke, ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju JKP “Novosadska toplana”, JKP “Vodovod i kanalizacija” i JKP “Čistoća”, a naplaćuje ih JKP “Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa.

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga, objašnjeno je na sednici, utvrđuje se u visini od 30% za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40% za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50% za porodice sa devetoro i više dece.

 

Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, najkasnije do 25. januara 2018. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.