I treći rebalans budžeta APV

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas i treći rebalans pokrajinskog budžeta ove godine, zbog potrebe o izdvajanju oko 800 miliona dinara za finansiranje izgradnje Kamenice 3 sa PET centrom.

0
30

Treći rebalans pokrajinskog budžeta u ovoj godini, kao i prethodna dva, predstavlja usklađivanje budžetskih sredstava na novom, ovaj put još višem nivou, za oko 800 miliona dinara, zbog čega su poslanici vladajuće koalicije, kako kažu, glasali za njega na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine.

Poslanici opozicione Srpske radikalne stranke glasali su protiv te odluke, iako je, kako navode, ovaj treći rebalans pokrajinskog budžeta ove godine najmanje sporan.

Podsetimo, radovi na Kamenici 3 su u prvoj fazi do marta sledeće godine nakon čega će uslediti druga faza radova, a poskupeli su  zbog rasta cena građevinskog materijala i usluga na svetskom nivou, kao i kod nas.

Đaurađ Jakšić iz redova SRS je najavio i poslaničko pitanje koje radikali upućuju sa današnje sednice pokrajinskom sekretaru za zdravstvo.

Pred poslanicima Skupštine Vojvodine na dnevnom redu su i odluka o izradi prostornog plana područja posebne namene brane na Tisi, kao i godišnji izveštaji o radu Garancijskog fonda APV za 2019. i 2020. godinu te izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za prošlu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.