I studenti u petak na protestima

VIDEO K9: Šestim po redu protestima pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" u petak održanim u našem gradu, u šetnji centralnim gradskim ulicama pridružili su se studenti i građani Limana.

0
183

Pre toga su se okupljenima na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta obratili glumac Milorad Kapor, prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović.

Kapor je ponovio pitanja upućena predsedniku Srbije na prethodnim protestima, vezana za ubistva Olivera Ivanovića, Dade Vujasinović, Staniku Gligorijević i rekao je da će ta pitanja postavljati i onima koji dođu na vlast i nakon Aleksandra Vučića.

Prof. dr Čedomir Čupić je naglasio da je važno da se Novosađani okupljaju jer je naš grad, kako je naveo, severna Atina savremenog društva, dok je docent dr Radivoje Jovović ukazao na nasilje, diskriminaciju i korupciju u našem društvu.

Posle skupa, okupljeni su krenuli u novu protestnu šetnju gradskim ulicama, sa nešto drugačijom rutom nego do sada.

Protestima u petak su se pridružili i građani Limana, kao i studenti, koji su se oko 17 časova okupili kod fontane ispred Studentskog doma “Slobodan Bajić”, odakle su Stražilovskom ulicom stigli do centra grada.

Okupljeni su na platou kod Srpskog narodnog pozorišta, a potom i ispred Skupštine Grada potpisivali “Sporazum sa narodom”, dokument koji je veliki deo opozicionih stranaka sastavio kako bi građanima ponudili smenu vlasti, uvođenje nove demokratije, slobodne medija i druge promene.

Sledeći protest u Novom Sadu najavljen je za naredni petak, 1. marta.

Izmenjenu rutu šetnje imali su i građani koji su u subotu istim povodom protestivali u Beogradu, koji su prošli Terazijskim tunelom u kojem su lepili nalepnice na kojima su bila ispisana obećanja predsednika Srbije koja nije ispunio, a koja su radnici beogradske Čistoće, na veliko nezadovoljstvo građana, odmah efikasno skidali sa zidova tunela.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.