I privatnici će uskoro izdavati e-recepte

VIDEO K9: Uskoro će i privatni zdravstveni sektor moći da izdaje elektronske recepte za lekove, što bi trebalo, kako kažu iz Ministarstva zdravlja, da poveća kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i uspostavi kontrolu nad količinom lekova koji se propisuju.

0
52

Ministarstvo zdravlja i JP „Pošta Srbije“ započeli su saradnju na projektu integracije privatnog zdravstvenog sektora u sistem eRecept, čime će se privatnim zdravstvenim ustanovama omogućiti da izdaju recepte elektronskim putem.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, rekao je danas da je reč o veoma značajnom projektu, koji ima za cilj da poveća kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i podsetio da se u državnim ustanovama već izdaju elektronski recepti

Istakao je da je važno da se privatni i državni zdravstveni sistem objedine u jedan centralni informacioni sistem, kako bi se uspostavila kontrola nad količinom lekova koji se propisuju.

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“, Zoran Đorđević, istakao je ovom prilikom da će građani od ovog projekta imati višestruku korist.

V.d direktora „Pošta Srbija“, rekao je ovom prilikom  i da to javno preduzeće ima najveći potencijal kada je u pitanju IT, te da je i očekivano da učestvuje u projektima digitalizacije naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.