I ove godine subvencije za bicikl

VIDEO K9: Novosađani će i ove godine imati priliku za kupovinu novog bicikla uz subvenciju grada od 10.000 dinara, a prijave za udruženje koje će biti odabrano za podelu ovih sredstava počele su danas.

0
17

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji Novog Sada za 2022. Izabrano udruženje pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati potpisivanje ugovora za dodelu subvencija, odnosno podelu subvencije u iznosu od 10.000 dinara.

Sugrađani koji ostvare ovo pravo imaće rok za kupovinu bicikla, nakon čega će im novac biti refundiran. Konkurs za izbor udruženja otvoren traje do 3. februara, a s obzirom na trajanje procedure iz iskustva od prošle godine, javni poziv za građane mogao bi biti raspisan od marta. Subvencionisanjem kupovine bicikla Grad pokušava da utiče na veću upotrebu ekološki prihvatljivijih vidova transporta, a za ovu namenu u budžetu je pripremljeno 20 miliona dinara za oko 1.800 subvencija i za troškove udruženja koje će realizovati ovu aktivnost.

Pravo na učešće na konkursu imaju registrovana udruženja građana iz Novog Sada, koja se bave zaštitom životne sredine ili promocijom biciklizma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.