I ove godine Blok trenira!

VIDEO K9: Od prošlog petka u teretani na otvorenom u ulici Pariske komune sugrađani su u prilici da besplatno treniraju uz nadzor profesionalnih instruktora, kako bi razvijali zdraviji stil života. Radi se o projektu "Blok trenira!" koji, uz podršku grada i ove godine sporovodi Udruženje "GreeNS".

0
688

Za građane MZ Omladinski pokret, ali i sve ostale, drugu godinu za redom organizovani su besplatni grupni treninzi u teretani na otvorenom u ulici Pariske komune ispred broja 30.

Treninzi se obavljaju pod nadzorom instruktora, profesora fizičke kulture, inače saradnika na projektu “Blok trenira” koji sprovodi Udruženje za mlade “GreeNS”.

“Na teretani na otvorenom koju su građani Bloka sami, sopstvenim donacijama izgradili pre nekoliko godina u ulici Pariske komune, biće organizovani tokom oktobra meseca, a možda i kasnije ukoliko to vremenski uslovi dozvole, besplatni treninzi za sve zainteresovane”, kaže Marko Tančik, iz Udruženja “GreeNS”.

 

Na ove treninge dobrodošli su svi koji žele da razviju zdraviji stil života, bez obzira u kakvoj se trenutno fizičkoj spremi nalaze. Prvi trening održan je u petak, 29. septembra i odziv sugrađana bio je dobar, a sami treninzi su prilagođeni polaznicima.

“Dakle, naš stručni saradnik, koji je, kao što sam rekao, profesor fizičke kulture, će prilagoditi ontenzitet i način treninga nekoj fizičkoj spremi svakog od polaznika. Mogu da se rade razne vežbe, tu postoji određena oprema koju smo dobili kao donaciju”, rekao je Tančik. 

Pozitivna iskustva u sprovođenja projekta “Blok trenira” od prošle godine, rekao je Tančik, pomoći će da rad sa sugrađanima ove jeseni bude još uspešniji.

“Prošle godine projekat je započet nešto ranije, prosto, sredstva su bila obezbeđena nešto ranije, a i vremenski uslovi su malo više išli na ruku, pa je, makar u početku taj odziv bio nešto veći u odnosu na prvi trening koji smo imali pre nekoliko dana. No, u svakom slučaju, mi ćemo građane obaveštavati putem naše stranice na društvenim mrežama i na sve druge načine na koje budemo mogli, delili smo i neke pozivne letke po kraju, i tako dalje, pa očekujemo da će odziv i ove godine biti dobar”, kažu u Udruženju. 

Posebna prijava za treninge nije potrebna, a termini održavanja svakog narednog treninga Udruženje “GreeNS” objaviće redovno na svojoj Fejsbuk stranici.

Svaki polaznik dobiće besplatno i promotivnu majicu sa logom projekta i udruženja, kao i grada Novog Sada koji je na ovaj način podržao akciju “Blok trenira!”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.