I Novi Sad u četvrtak u akciji “I ja se borim”

VIDEO K9: U Novom Sadu na Trgu slobode 15. februara će biti obeležen Svetski dan dece obolele od raka, a u okviru akcije koju organizuje Nacionalna asocijacija roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Osim u našem gradu, humanitarni skupovi na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima biće organizovani u više od 40 gradova širom Srbije.

179

U Novom Sadu će centralna manifestacija povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka biti organizovana u četvrtak na Trgu slobode od 12 do 14 časova.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na decu koja su preminula od raka.

U NURDOR-u navode da se trenutno na odeljenju pedijatrijske onkologije u Dečijoj bolnici leči 15 dece različitog uzrasta, a od sugrađana očekuju da ih podrže u što većem broju.

Uz aktiviste NURDOR-a i brojne javne ličnosti, građani će i sa skupa u Novom Sadu apelovati da se prikupe preostala sredstva za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, za koje nedostaje još 17 miliona dinara potrebnih za opremanje objekta. NURDOR očekuje da ove godine bude završen ovaj projekat od nacionalnog značaja koji će načajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društva za ovo pitanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.