I naredni Humani ponedeljak za malu Srnu

VIDEO K9: Tokom jučerašnjeg "Humanog ponedeljka", posetioci novosadske gradske plaže Štrand donirali su 57.000 dinara za lečenje male Srne Sedmak iz Kamenice, jedinog deteta u Srbiji koje je rođeno bez jednjaka, rečeno je u JKP "Gradsko zelenilo".

296

Na inicijativu Mesne zajednice Sremska Kamenica, juče je u okviru akcije „Humani ponedeljak“ na Štrandu prikupljana pomoć za lečenje trogodišnje Srne Sedmak, jedinog deteta u Srbiji rođenog bez jednjaka.

Najveći deo svog života Srna je provela u bolnici. Za svoje tri godine imala je čak 35 zahvata, a najviše rezultata dalo je lečenje u Nemačkoj gde joj je ugrađen srednji deo jednjaka. Za ovu operaciju Srnina porodica morala je da sakupi 150.000 evra.

Za dalje lečenje male Srne, koje podrazumeva uklanjanje metalnog stenta i još nekoliko hirurških zahvata, potrebno je obezbediti 30.000 evra.

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć trogodišnjoj Srni biće organizovana i idućeg ponedeljka.

„Gradsko zelenilo“ poziva sve Novosađane da se priključe akciji, da 8. avgusta dođu na Štrand u što većem broju i da novac od ulaznica doniraju u kutije koje se nalaze na samom ulazu. Takođe, za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu, u funkciji je broj 6133 za pomoć putem SMS poruka, u okviru koje je dovoljno napisati bilo koji znak. Osim toga, donacije mogu da se uplate i putem žiro računa na broj 170-10253952000-06.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.