I drugo polugodište u senci epidemije

VIDEO K9: Počelo je drugo polugodište za đake osnovnih i srednjih škola, od kojih su se neki danas vratili u klupe, a drugi nastavu prate onlajn ili kombinovanom metodom.

0
56

Kao i 1. semptembar i početak drugog polugodišta obeležila je epidemija Covid-19 virusa.

Pojedini đaci vratili su se u učenionice u kojima neće svakodnevno viđati svoje školske drugare, na časovima moraju da nose maske, a tokom odmora im je preporučena fizička distanca.

Ovakva je situacija i u novosadskoj Srednjoj Medicinskoj školi „7. april“ u kojoj su se učenici već navikli na sve protivepidemiološke mere.

Ovu školu pohađa oko 1.650 učenika i zbog preporučenih mera, svaki razred je podeljen u dve grupe. Jedna pohađa nastavu u učionicama, dok druga grupa prati onalajn predavanja, a na praktičan deo nastave dolazi celo odeljenje.

Međutim, kao kaže Đorđe Iskrin, direktor Medicinske škole “7. april”, zbog i dalje aktuelne epidemiološke situacije najviše će ispaštati maturanti, jer su klinički centri za učenike zatvorili vrata pre još gotovo godinu dana.

Zbog prirode svog poziva, navodi Iskrin, učenici Medicinske škole “7. april” su svakako svesniji situaciji u kojoj se nalazimo i drugačije gledaju na sve preporučene preventivne mere. Međutim, kako kaže, ipak se radi o deci u pubertetu i nije im uvek lako da se pridržavaju svih mera, ali i dodaje da se one uglavnom poštuju, što je rezultiralo i malim brojem obolelih učenika.

Iskrin očekuje da će se epidemiološka situacija u drugom polugodištu stabilizovati, da će biti stvoreni uslovi za vraćanje svih učenika u školske klupe, kako bi se nastava ponovo mogla odvijati u onom uobičajnom režimu na koji su svi navikli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.