I danas u gradu blokada saobraćaja zbog cene goriva

VIDEO K9: Građani su i danas protestovali u Novom Sadu zbog cene goriva. Najprometnija raskrsnica u gradu, kod Futoške pijace, bila je blokirana za saobraćaj od 7,30 do 11 časova.

328

Blokiranjem saobraćaja na raskrsnici kod futoške pijaci, građani su u Novom Sadu i ovog prepodneva iskazali svoje nezadovoljstvo visokom cenom goriva u Srbiji.

Zaustavljanjem vozila u raskrsnici su blokirane sve saobraćajne trake, a prolaz je bio omogućen samo pešacima, biciklistima i kolima Hitne pomoći. Za vreme protesta bio je prisutan određen broj saobraćajne policije.

Reakcije sugrađana bile su različite – od onih koji su odobravali i podržavali blokadu, do onih koji su negodovali zbog ovakvog vida protesta.

Blokadu saobraćaja najoštrije je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je, između ostalog, apelovao na državne organe da ne dozvole, kako je rekao, ovakvo kršenje zakona.

“Zaustavljanjem saobraćaja na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u gradu, oni su sebično i bahato pokušali da „blokiraju život“ u Novom Sadu, tako što su sprečili na hiljade Novosađana da odvedu decu u vrtić, da na vreme stignu na posao, da stignu na pregled kod lekara, da đaci i studenti stignu u školu i na fakultete. Ne želim da ulazim u nečije legitimno pravo da izrazi građansko nezadovoljstvo, ali ovo što se danas ponovilo na ulicama Novog Sada više liči na građansku bahatost. Nedopustivo je da hiljade Novosađana budu taoci grupice koja ima pravo da upravlja samo svojim vozilima, a ne i Novim Sadom i našim životima”, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Protest je završen oko 11 časova, a osim u Novom Sadu blokade saobraćaja jutros su nakratko zabeležene i u Beogradu i još nekim mestima u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.