I dalje “Neće proći”

VIDEO K9 : Predstavnici inicijative „Digni gard, odbrani grad!“ današnjom akcijom i obraćanjem javnosti još jednom su poručili da neće dozvoliti postavljenja spornog Spomenika nevinim žrtvama 1944/45, a ukoliko se to ipak desi, najavili su i njegovo uklanjanje.

0
29

Predstavnici inicijative „Digni gard, odbrani grad!“ ogradili su danas paletama postament spomenika nevinim žrtvama 1944/45 i ponovo poručili da neće dozvoliti, kako navode, relativizaciju fašističkih zlodela i izrugivanje žrtvama Racije.

Podsećaju i da je peticiju protiv postavljanja ovog spomenika potpisaloviše od 5.000 Novosađanki i Novosađana, da je peticija predata Skupštini Novog Sada, a da do danas gradske vlasti nisu uputile nikakav odgovor.

Tokom prošle nedelje uređeni su lokacija i prostor oko postamenta na kojem bi spomenik trebao biti podignut, a rok za njegovo postavljanje je 30. novembar.

Podsetimo, do sada je organizovano više protesta građana, građanskih inicijativa, udruženja i stranaka na mestu na kojem bi spomenik trebalo da bude postavljen zbog toga što se na spisku, koji čini sastavni deo zvanične skupštinske dokumentacije, pored imena nevinih žrtava 1944/45, nalaze i imena nalogodavaca, saučesnika i izvršilaca Novosadske racije i drugih zločina počinjenih u okupiranoj Bačkoj i Novom Sadu 1942. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.