I dalje gužve ispred EPS-a

VIDEO K9: Ispred ulaza u zgradu Elektrovojvodine u Novom Sadu su i jutros zabeležene gužve, a kiša nije sprečila Novosađane da na šalteru za reklamacije potraže objašnjenje za, kako su rekli, enormno visoke novembarske račune.

0
44

Uprkost saopštenju iz Elektroprivrede Srbije da je portal “Uvid u račun” ponovo dostupan korisnicima za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje struje, naše ekipe su jutros zabeležile redove ispred zgrade Elektrovojvodine, naročito, pred šalterom za reklamacije.

Sugrađani nisu želeli pred kamere, ali je većina njih rekla da su došli zbog neuobičajeno visokih računa za mesec novembar.

Zabeležili smo i žalbu sugrađanke kojoj je brojilo očitano 11. decembra, a drugi deo nije dobila jer su, kako navodi, prešli na elektronsko brojilo, pa je u nedoumici da li će ostatak decembarskog računa biti „dodat“ na januarski, što bi značilo da će ući u „crveno“ i platiti račun po višoj tarifi.

Podsetimo da je juče saopšteno iz EPS-a da su na portalu dostupni i računi za decembar 2023, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Dodaju da su svi decembarski računi dostavlјeni i “Pošti Srbije”, uz rok za popust za redovno plaćanje do 29. januara te da je građanima za reklamacije ponovo na usluzi i kol centar preduzeća.

Ponovimo da u saopštenju nije bilo reči o tome da je, kako su objavili pojedini mediji, na mreži Onion u blogu grupe Qilin, objavljeno više od 30 gigabajta povreljivih podataka EPS-a dostupnih za preuzimanje, uključujući navodno, brojne ugovore ovog preduzeća, ali i podatke o računima i dugovanjima građana, kao i da je objava drugog dela ukradenih podataka najavljena za subotu, 27. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.