I dalje bez saobraćaja preko Sentandrejskog mosta

VIDEO K9: Sugrađani koji su se nadali da će ovog meseca moći da pređu preko Sentandrejskog mosta moraće još da pričekaju, jer radovi na njegovoj rekonstrukciji i dalje nisu gotovi.

0
413

Rok za završetak radova je, zbog nepredviđenih radova i zastoja u radu usled vremenskih neprilika, pomeren sredinom januara na osnovu zahteva dobavljača “Srbijaautoput”.

Podsetimo, prema prvobitno planiranoj dinamici, vozila su nakon rekonstrukcije Sentandrejskog mosta trebala da pređu polovinom septembra, ali je taj rok produžen do 14. novembra zbog, kako je tada rečeno, pojave nepredviđenih radova i složenosti posla. Nakon toga je usledilo novo pomeranje roka na 13. januar.

Usledili su dodatni nepredviđeni radovi na uklanjanju naslaga starog maltera, izradu nadsloja od betona, kao i prepravku postojeće pešačke staze. Tada je očekivano da će radovi biti gotovi krajem januara. Međutim, na puštanje mosta u saobraćaj moraćemo da pričekamo, jer bi ovim novim produžetkom radovi na mostu mogli potrajati do 10. marta.

Radovi na rehabilitaciji Sentandrejskog mosta preko kanala DTD počeli su 19. marta 2018. godine, u skladu sa ugovorom potpisanim sa izvođačem DOO „Srbijaautoput“ Beograd, sa učesnikom u zajedničkoj ponudi beogradskim GP „Mostogradnja“.

Vrednost ove investicije iznosi 68,5 miliona dinara sa PDV-om, a radove zajednički finansiraju Grad Novi Sad i JP „Putevi Srbije“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.