Humanost sportskih veterana

VIDEO K9: Jedan od ciljeva nedavno osnovane Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, je i da pomogne onim sportistima koji su socijalno i zdravstveno ugroženi, izjavio je Tadija Kačar, bivši šampion u boksu, i član ove Asocijacije

0
156

U Novom Sadu je krajem juna održana osnivačka skupština Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

Osnovna aktivnost ovog sportskog udruženja je kako je najavljeno podizanje svesti javnosti o potrebama negovanja tradicije i očuvanja svih ostvarenih vrednosti novosadskog sporta. Koje aktivnosti još predstoje Asocijaciji i da li će ona uspeti u svojoj misiji, pitali smo nekadašnjeg bokserskog šampiona Tadiju Kačara.

Osnivači su naveli da je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada prvo ovakvo udruženje u Srbiji.

Među osnivačima su nosioci olimpijskih medalja Slobodan Kačar, Branislav Simić, Vasa Mijić, Slavko Obadov, Zoran Pančić, Tadija Kačar, jedna od najboljih košarkašica sveta Marija Veger, vicešampioni sveta Branislav Lončar i Dušan Dačić, član šampionske ekipe fudbalera „Vojvodine“ Vasa Pušibrk, kao i drugi vrhunski sportisti, više sportskih stručnjaka i sportskih radnika koji su vodili klubove i saveze, kao i bivši sportski novinari. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.