Humanost sportskih veterana

VIDEO K9: Jedan od ciljeva nedavno osnovane Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, je i da pomogne onim sportistima koji su socijalno i zdravstveno ugroženi, izjavio je Tadija Kačar, bivši šampion u boksu, i član ove Asocijacije

102

U Novom Sadu je krajem juna održana osnivačka skupština Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

Osnovna aktivnost ovog sportskog udruženja je kako je najavljeno podizanje svesti javnosti o potrebama negovanja tradicije i očuvanja svih ostvarenih vrednosti novosadskog sporta. Koje aktivnosti još predstoje Asocijaciji i da li će ona uspeti u svojoj misiji, pitali smo nekadašnjeg bokserskog šampiona Tadiju Kačara.

Osnivači su naveli da je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada prvo ovakvo udruženje u Srbiji.

Među osnivačima su nosioci olimpijskih medalja Slobodan Kačar, Branislav Simić, Vasa Mijić, Slavko Obadov, Zoran Pančić, Tadija Kačar, jedna od najboljih košarkašica sveta Marija Veger, vicešampioni sveta Branislav Lončar i Dušan Dačić, član šampionske ekipe fudbalera „Vojvodine“ Vasa Pušibrk, kao i drugi vrhunski sportisti, više sportskih stručnjaka i sportskih radnika koji su vodili klubove i saveze, kao i bivši sportski novinari. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.